Tuesday, January 26, 2010

.: USEFUL TIPS :.

Salam semua...

Rini lama betul aku lepak2 kat opis aku... byk keje yang kena siapkan sebelum balik KL (yey lagi 2 hari)... byk betul org yang aku windu aku nk jumpa...

Sambil layan2 keje...aku bukak la email.. dan kakak tercintaku ada bagi sesuatu tips yang menarik yang aku rasa nk share kat sumer...

So..enjoy yer... "Sharing is Caring...heehheheee..."

WAKTU TERBAIK UTK MINUM AIR - utk maksimakn stamina badan anda... (bkn waktu lain tak bagus...tapi ni TERBAIKlah)

2 gelas - selepas bangun tido - membantu aktifkan organ dalaman anda

1 gelas - 30 sebelum makan - membantu sistem penghadaman

1 gelas - sebelum mandi - membantu mengurangkan tekanan darah (yg ni aku tak pernah buat...sebab aku mmg ada penyakit tekanan darah rendah) korang yg len bleh cuba ek...

1 gelas - sebelum tido - membantu mengelakkan penyakit "stroke" dan "heart attack"

Rabia: ada gak la yang mmg aku amalkan...dan ia betul2 membantu aku...

1 comment:

Nafisah Ruslan said...

saya selalau amalkan yang sebelum tido tu.. memang bagus giler sebab pagi tu ttbe rasa nak terkencing then terus g semayang subuh.. kena pulak dengan time rasa nak kencing tu.. hehe