Saturday, February 20, 2010

:: CUTI -- HoSpitAL -- berTUNANG -- DaTInG -- ReUNion -- ::

Salam semua... Salam Maulud Nabi (coming soon)...in advance...

Mmm... ramai btul tanya aku pasal status aku lately ni... rimas pun ada gak...

Kenapa ek? bila kita semakin berubah bentuk...menjadi lebih baik (dari mata manusia) semakin GALAK mereka membuat pelbagai spekulasi..

"Wahhh...semakin cantik dan berseri skang... mesti tak lama lagi kitorang nk mkn nasi minyak ni..." dan mcm2 lagi la...

Mmm...ayat penyataku kepada semua kwn2...DOA2 kan la semua itu menjadi kenyataan...insyaAllah..amin! K...baru2 ni UiTM cuti seminggu (sempena CNY dan cuti semester)... Lalu aku yg masih dlm progress ke spital (normal follow-up - utk MRI la..scanning apa2 ntah la..dn mcm2 lagi la)... PUN mengambil cuti
seminggu gak...(3 hari jer sebenarnya)...

Mcm2 urusan aku kena settlekan...dari ke Hospital Selayang aku kena prepare utk majlis Pertunangan... dan aku kluar ngan some1 ke Genting Highland...(xplan pun - plan saat2 akhir - kitorang mmg gelong pun)...dan kemudian jumpa dengan kwn2 lama (xstudent yg pernah belajar kt Segamat--dn skang sambung kt Shah Alam..)

Mmm..agak lama tak jmpa dewang ni..kt Sgamat lu aku berkwn baik dgn depa 2org ni...las jmpa masa depa mlwt aku kt Spital lu (ada la dlm 8 bln)...so..aku rasa alang2 amik cuti ni kami pun plan (sbln dh plan ni) akhirnya alhamdulillah..BERJAYA...dn kami pn bjumpa di KLCC (mmm..tpt ni dh 2thn aku takpi)..kah3x..

So...semalam kami pun berjumpa...layan borak2...citer prob masing2, gosip2...layan wayang (ni xtvt feveret aku-- kami layan citer Valentine's Day --XBEST langsung..byk scene tak SENONOH..tak kena gantung lak citer mcm ni kan?)...dan makan2...(pergh...ilang xtvt diet aku kejap)....takper..utk kengkwn... bkn slalu...kan?? Byk benda kami share...yg penting aku rasa perjumpaan kami yang hampir 8 jam tu rasa mcm nk lepak lagi...tapi dh mlm...so..memasing ank dara kena la balik... kihkihkihhh....

K...pas dewang balik..aku lak yg tak larat nk balik lagi...Setelah memaklumkan kepada ayahandaku..anakandanya balik lambat...aku yang MALAS nk nek 2 bas utk balik umah (iyer la keta dh HANCUSS...motor lak ada org kata tolong perbaiki...tapi dh dekat 3 minggu dh tak dengar kabar berita langsung...yg ni part sakit hati..takmo citer kat sini...)....

LALU dengan gumbiranya membuat panggilan talian hayat...mengajak temanku, kekasihku, syurgaku (kidnap ayat citer SEPI)..hehehee... menjemput aku di KLCC untuk menghantar aku pulang ke rumah.. BUT...b4 tat aku ajak dia tgk wayang lagi...kali ni citer len -- The Wolfman - yg ni BEST..leh layan lah --byk kali lak aku TERJERIT -yg wat member kat sebelah senyum senget kat aku --iyer la aku kan MINAH BRUTAL- kuikuikui...

Dan dia yg mmg ada hal sebenarnya...telah berjaya mencari aku di Kinokuniya (ha..yg ni mmg PORT feveret aku)...dan lepas menonton dia menghantar aku ke rumah ku... dan pastu dia pi settlekan keje2 dia yg melambak tu...smpi dkt pukul 4pg... iskkhhh3x...kecian kat dia... rajin tul nk layan aku... tq so much my love...

Sepanjang perjalanan kami pulang dia asyik menyanyikan lagu ni..tapi separuh jalan jer..sbb dia kata tak ingat lirik.. lalu aku yg tetiba teringat kat lagu ni hari ni terus search kat CIK GOOGLE...lirik dan dwnload lagu ni... kat sini aku attachkan senikata dia ek... tapi buah hati ku ini dh ckp awal2 lirik last2 tu tak best..so dia takmo nyanyikan..tapi aku rasa (mintak ijin ya..) aku nk tukor bagi sedap skit utk kami... huhuuuu... so...korang layan la ek...
LASTLY: TQ abg 4 this suwwwitttt song....

TAJUK: Selagi ADA Rindu BY: Pak Long
Selagi Ada Bulan Mentari
Selagi Ada Berkasihani
Selagi Ada Bulan Dan Bintang
Selagi Ada Berkasih Sayang
Selagi Ada Ombak Dan Laut
Selagi Hatiku Terpaut
Selagi Ada Turunnya Hujan
Selagi Ada Rahmat Tuhan
Selagi Ada Langit Dan Bumi
Selagi Cintaku Bersemi
Corus
Selagi Ada Waktu
Selagi Ada Rindu
Biar Beribu Batu
Ingin Aku Bertemu
Oh Kasih (Oh Kasih)
Damailah (Damailah)
Engkau Di Sini BersamaKu (ayt sebenar: Disana)
Ku Berdoa (Ku Berdoa)
Pada Tuhan (Pada Tuhan)
Agar Kau Bahagia
Lagu dn Lirik: Pak Long

5 comments:

Zah... said...

alamak..cik ada...betul la junior kat segamat cakap..cik ada makin cun la..hee...semoga berbahagia..

AHMAD MUHAMMAD said...
This comment has been removed by the author.
SILZACK KHAIROL said...
This comment has been removed by the author.
myusof64 said...

Selamat Bertunang...kaki wayang juge ye....Moga cepat2 nikah, cepat2 dapat zuriat...Aminnn..

Aq Waeda,,, said...

giler berjimba seh cik ada..hahaha..smpai tgk wayang 2 kali hehe...jap2,,cik ada da bertunang ke???